Ansvarsfullt spelande

Vare sig om man är student eller inte, vill man gärna hålla hårt om slantarna. Därför kan pokerspel vara en till synes pengaslukande hobby. Men om man spelar ansvarsfullt och lägger upp en plan, finns det ingen anledning varför du inte kan ägna dig åt pokerspelandet.

Poker är en liten del tur och stor del skicklighet. Det krävs tid att lära sig spelet och att lära sig hur man läser av potten och de andra spelarna. Innan man kommer upp till den graden av spelande kan det vara slösaktigt att spela poker om riktiga pengar, om det inte är i goda vänner sällskap får då spelar man oftast om mindre summor. Men på nätet kan man lätt tappa hel insättningen på några händer om man möter en riktigt bra spelare. Därför är det klokt att spela gratis tills man känner sig redo.

Att spela ansvarsfullt om pengar handlar till stor del om att sätta gränser på ditt spelande. Det kan vara att du bara tillåter dig själv att spela en viss tid eller vissa dagar. Eller så kan du reglera ditt konot hos pokerföretaget. Betsson erbjuder time-outs då de spärrar ditt konto under en viss period, eller så kan man sätta gränser hur mycket och ofta du får spela på deras sajt. Då eliminerar du risken att spendera för mycket pengar. Att bara ha reglerna i huvudet gör det mycket lättare att bryta mot dem. Sätt gärna regler för hur du ska hantera eventuella vinster också. Pokerspelandet kan ge extra klirr i kassan, det är ju bara bra om du kan ha lite extra varje månad istället för att spela bort allt. Sätt en gräns, plocka alltid ut 50 % av dina vinster och lägg dem på sparkontot. Ibland kanske det bara är några kronor, men allteftersom du blir en bättre pokerspelandet kan summan vara allt från några hundra till några tusen kronor!

Lämna en kommentar